Mengapa wanita sugguh ISTIMEWA???

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. i letih
la..dah lewat ni, i nak tido lah


Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak
lipas leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam
sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap
susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak
tadicheck air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam
anak
nak susu memang dah kering pun flusk ni, jerang la air sementara
tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong. salin la
gula check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade
lagi ishh ni lauk bila ni, semalam dah beku dah basuh la
kejap .pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh penat dah
ni, besok je la basuh sidai kaian lap je lah
tik bunyi air dah masak salin air dalam flusk ok settle

baru teringat tak semayang lagi on da way nak g bilik, papa tgk tv
lagi nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska check baju 2
pasang, towel towel kecik utk selsama calamine lotion untuk sapu
ruam pampers
4 keping. alamak..telupa pulak masukkan botol basuh botol jap ok
settle

ternampak pulak beg g keje emm..besok nak pakai beg polo coklat lah,
asik2 pakai beg hitam ni je salin jap barang2 g beg coklat cek sume
6
poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang
tertinggal tu la yang nak pakai nanti hishhh sempit la beg ni hangin
je nak kena beli ni beg baru rasenya 25 hb ni Sogo sale nih mana
flyers tadi ekha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti
lupa..ok settle

Tetiba dengar suara papa..u buat apa lagi tu..tadi kata nak
tido.. ..yelah nak tido la ni..nak smayang jap

masuk toilet..buat apa2 yang patut cuci muka dulu..2 jenis lak
tu adoi..gosok gigi smayang pakai toner pakai treatment
cream nak lawa and maintain punya pasal lah ni
nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak

bukak almari emmm pakai baju hijau ni lah besok gosok kejap..check
baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni kat bilik belakang
la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut
dah..ishhh g dapur,
basuh, sambung gosok baju gantung
elok2 kemaskan baju gantung2 masukkan seluar papa yang dah kotor
dalam tempat kotor ok settle..

dgr suara papa lagi ..i dah ngantuk ni.. ..dalam pada nak masuk ke
bilik owh pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak
siram ok, siram jap check jap pintu ni sah tak kunci lagi grill
pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak
umah aku bukak lampu luar..

ni mainan ni sepah2 masukkan la dalam bakul mainan budak ni banyak
nya sampai bawah meja makan pun ade adoi. ok dah

ok dah boleh baring adoi sakitnya pinggang cium si comel ni
kejap selimutkan die ..napa basah ni emm, tukar la pempers
ni tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la nanti g Sogo 25 hb

ni beli la skali ok sayang tido k kalau boleh jangan la bangun tgh
malam ni eh..tido sampai pagi k gud nite..sweet
dreams

aaahh sedapnya dapat baring mana pulak lotion sapu kurus aku
nih ha, ni dia sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm setkan
program kerja besok pg kul 9.30 ade meeting..
ahh boring panas pulak lotion nih..dah la emm..sedapnya lelapkan
mata Ya Allah terima kasih untuk rezekiMU hari ini, mohon
keberkatan dari mu tuhan papa pun bangun tutup tv i dah ngantuk
sangat ni nak tido lah citer pun tak best malam ni, bola pun
takde selang seminit  dengar suara papa berkeruh dah agak
dah .

So? Apa yang peliknya..??

Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama? SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK
KENA BUAT.tu yang tak boleh nak mati cepat tu.

This entry was posted in Santai and tagged . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s